Tarvitsen apua hankintoihin?

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry on Koillis-Savossa ja Kuopion seudulla toimiva maaseudun kehittämisyhdistys ja yksi Suomen 54:stä Leader-ryhmästä. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää alueen maaseudun elinvoimaisuutta ja sekä kehittää asumisen ja toimeentulon edellytyksiä. Yhdistyksen toiminta on avointa kaikille maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille. Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n toiminta-alueeseen kuuluvat Kaavi, Kuopion maaseutualueet (mukaan lukien Juankoski, Nilsiä, Karttula, Vehmersalmi, Maaninka), Rautavaara, Siilinjärvi ja Tuusniemi. Kuopion taajama-alue Sorsasalon ja Matkuksen välillä on rajattu maaseutu-alueesta pois.

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry toteuttaa toiminta-alueellaan EU:n osarahoittamaa Leader-toimintaa. Leader-toiminnan avulla tuetaan maaseudun toimijoiden pieniä kehittämis- ja investointihankkeita.

  LUE LISÄÄ HAKUOPPAASTA.


Onko sinulla paloa kylien kehittämiseen?

Kokoamme monipuolista osallistujajoukkoa, mm. maaseutukehittäjiä, kyläaktiiveja, asukkaita, opiskelijoita, yrittäjiä ym. ideoimaan, oppimaan ja verkostoitumaan innovaatioleirille. Vuolijoki voitti Suomen älykkäin kylä -kilpailun vuonna 2020 ja sai palkinnoksi innovaatioleirin itselleen ja kehittäjäporukan kylään. On aika kohdata! Tavoitteena leirillä on löytää ratkaisuja Vuolijoen kyläläisten tunnistamiin haasteisiin, kehitellä ideoille rahoituskanavia, verkottaa toimijoita ja innostaa kylä- ja maaseutuaktiiveja. Leirin opit ovat monistettavissa kyliin ja kuntiin eri puolille Suomea. Leiri on osallistujille maksuton. Leirin toteuttajina toimivat maaseutuverkostopalvelut, aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI ja Vuolijoen kyläaktiivit. Hae mukaan viimeistään ylihuomenna eli 13.10.20201!

KENELLE
Oletko kyläasukas, kylätoimija, yrittäjä, järjestökehittäjä, julkishallinnon asiantuntija, tutkija, vapaa-ajan asukas, opiskelija tai muu kiinnostunut, jolla on paloa kylien kehittämiseen? Vuolijoen innovaatioleiri on juuri sinua varten! Haluamme monipuolisen osallistujajoukon mukaan. Valitsemme innovaatioleirille noin 40 asiantuntijan osallistujajoukon, jakaudumme ryhmiin ja kahden päivän aikana ideoimme kylien kehittämistä.

LEIRIN SISÄLTÖ
Täältä pesee vinkkejä kotiseudun kehittämiseen ja uusinta tietoa kyläkehittämisen parhaista käytänteistä. Tule leirille tuomaan asiantuntemuksesi ja heittäydy mukaan kehittämään ideoita yhdessä!
Leirillä paneudumme seuraaviin teemoihin:

  • Uudet asumisen muodot maaseudulla
  • Työtä ja toimeentuloa uusin silmin
  • Lasten ja nuorten kyläidentiteetin vahvistaminen
  • Biokaasu ja kestävät kylät

ILMOITTAUTUMINEN 
Innovaatioleirin osallistujat saavat laadukkaan ohjelman, ruokailut ja tarvittaessa majoituksen. Valitsemme innovaatioleirille noin 40 tyyppiä mukaan! Hae mukaan leirille viimeistään keskiviikkona 13.10. osoitteessa www.bit.ly/vuolijoki.

PS. Innovaatioleiriä saa vinkata ja jakaa omissa verkostoissasi eteenpäin työkavereille ja kumppaneille. Kerätään hyvä porukka kylään Vuolijoelle!
Lue lisää leiristä maaseutuverkoston sivuilta. Leirin käytännön järjestelyistä vastaa Aleksi Koivisto (aleksi.koivisto@mdi.fi, puh. 040 686 2604).